12 januari 2019

12 januari 2019

Koppels Jamie & Claire en Daan & Robert winnen NSV’46 Darttoernooi

Afgelopen zaterdag stond sportpark de Koet geheel in het teken van darten. ‘s Middags was er een toernooi voor de jeugd en ‘s avonds de 18e editie van het prestigieuze NSV’46 koppel darttoernooi. Darten bleek wederom immens populair in Noorden rondom dit toernooi met in totaal bijna 150 darters. Een zeer geslaagde dag waarbij plezier hoog in het vaandel staat.

Fleur en Thijs de sterksten bij de jeugd

16 jeugdleden van NSV’46 verschenen als eerste aan de ‘okkie’ in de NSV’46 dartarena. In de finale bij de meiden junioren wist Fleur het beste de dubbels te raken en versloeg Iris. Bij de jongens verloor Bas van Thijs, waar hij in de poule-fase nog van gewonnen had.

Geheel gevulde NSV’46 dartarena

Vanwege de grote interesse hebben we het aantal deelnemers uitgebreid naar 50 heren- en 16 dameskoppels. Hierdoor moest wel uitgebreid worden met 2 dartbanen in de bestuurskamer. Dit is zeer goed bevallen en volgend jaar gaan we dit verder perfectioneren! Ook over publiek niet te klagen, wat resulteerde in een volle, maar gezellige, NSV’46 kantine.

Dartniveau gaat omhoog

Al vrij snel was de eerste 180’er een feit. Robert Hakvoort nam de prijs in ontvangst en trakteerde z’n poule op een consumptie. Daarnaast waren er een groot aantal finishes boven de 100 te noteren. Ook viel het op dat (net als met voetbal) de gerenommeerde darters het moeilijk hebben met de nieuwe generatie. Dit resulteerde onder andere in een verrassende knock-out fase bij de dames:

Ook bij de heren een aantal verassingen in het knock-out schema:

Dames- en herenfinales

In de finales werd eerst door de koppels Nicky & Jeffrey en Nico & Richard gestreden om brons. De echte scherpte was er af, maar Nico & Richard wisten, zoals veelvuldig in de NSV´46 dart geschiedenis, een prijs te winnen. Dit werd gevolgd door de damesfinale. Onze Caller, Roy Kalshoven, zweepte het publiek op en maakte er een sensationele damesfinale van. Claire & Jamie wisten het beste de dubbels te raken, waardoor Vivian & Brenda genoegen moesten nemen met zilver. Bij de heren stond de grootste verassing van het toernooi, Dylan & Joey, in de finale. Niemand had verwacht dat ze zover zouden komen. Of de beschadiging van de Flights kwam door het vele oefenen of de ouderdom zullen we nog een keer navragen, maar het publiek ging massaal achter dit nieuwe koppel staan. Ze kwamen goed uit de startblokken, maar uiteindelijk waren het toch Daan & Robert die op ervaring en klasse de finale op hun naam wisten te zetten.

Terugkijken op geslaagde editie

Gezien de vele positieve reacties en we zelf enorm genoten hebben, kunnen we niets anders dan tevreden terugkijken op een geslaagd evenement.

Graag willen we de barmedewerkers, de bouwploeg en de overige vrijwilligers enorm bedanken voor het doen slagen van dit NSV’46 evenement.

Tot volgend jaar met editie 19!

 

NSV’46 Dartcomité

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!