Voorwoord

Voorwoord

Nadat in augustus 1978 het sportpark “De Koet” in gebruik genomen was, werd al gauw besloten om op Hemelvaartsdag een soort Zeskamp, waaraan iedereen van jong tot oud en familie mee kon doen. Het waren leuke activiteiten totdat de animo minder werd.

Daarom werd in seizoen 1983-1984 besloten om het te veranderen. Eerst werd in 1984 een toernooi gehouden voor senioren van NSV ’46. Een jaar later werd dat veranderd in een familietoernooi. Er werden regels opgesteld: aan iedere wedstrijd moeten altijd enkele dames meedoen en er mogen 2 gastspelers het team compleet maken. Sinds 1984 wordt er dus om de wisselbeker gestreden en in 2002 werd de bokaal definitief gewonnen door de familie R. de Jong. Op het toernooi van 2003 is er een nieuwe beker beschikbaar gesteld door de familie R. de Jong.

Het familietoernooi is intussen een begrip geworden. Vele voetballers, voetbalsters, supporters en andere familieleden houden deze dag vrij om bij NSV ’46 aanwezig te zijn. Het aantal deelnemende families is altijd boven de 10 geweest met een uitschieter in 2009 (de 25e) met maar liefst 20 teams. Op de toernooi dag zelf is het vanaf 9.00 uur een gezellige drukte. De families druppelen binnen en worden verwelkomd met een bakje koffie of thee. Rond het middaguur worden de teams uitgenodigd voor de lunch. Voor de organisatie wordt van de deelnemende teams een kleine bijdrage gevraagd.

Het voetballen staat bijna altijd in het teken van de sportiviteit. Er wordt graag gewonnen maar er wordt ook heel veel gelachen want zeker op zo’n dag moet deelnemen belangrijker zijn dan het winnen.

Als het weer meewerkt loopt het lekker, de tafels en stoelen gaan naar buiten en er wordt een gezellig feestje gebouwd. Er is limonade voor de kinderen en een hapje en een drankje voor de andere liefhebbers.

Dit jaar zal er wederom ook weer een snackkar zijn. Voor menigeen is deze middag een reünie, zowel met de eigen familie als met de andere deelnemers en de voetbalclub. 

Er wordt op zo’n dag veel gevraagd van de vrijwilligers, die druk zijn met de organisatie vooraf, die als scheidsrechter aantreden en wat te denken van het barpersoneel, dat enkele honderden mensen moet voorzien van een drankje en een hapje. 

Aan dit 35e familietoernooi doen 15 families mee en dat betekent weer een gezellige drukte. 

De scheidsrechters zijn in dit jaar Nicky Vork, Peter van Lith, Joost Post, Martien Hendriks, Marcel Maurits en Jan Kranenburg. De EHBO en medische verzorging is in handen van Colinda Leliveld. Om 15.10 uur is de grote finale.

 

Wij wensen U allen een hele prettige dag toe. 

 

De organisatie,

Rinie van Koert, Ton Tersteeg en Willem Vork

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!