18 januari 2014

18 januari 2014

Daan & Roy winnen goed bezocht darttoernooi

Zaterdagavond 18 januari was het tijd voor het jaarlijkse darttoernooi bij NSV'46. Maar liefst 34 heren- en 7 dameskoppels gingen de strijd met elkaar aan en dit is een record in de dartgeschiedenis van NSV. Met 9 dartbanen en ook nog een groot aantal toeschouwers was de kantine geheel gevuld.

Door middel van een loting werden leuke poules gevormd en rond 19.00 uur ging de 13e editie van start

Poule B bleek een zeer sterke poule met Daan & Roy, Nico & Richard, Jan & Coen, Dylan & Joey en Arjan & Roëll. Voor laatstgenoemde koppel bleek dit teveel van het goede en legden beslag op de poedelprijs. Zelf hadden ze het idee dat ze zeker bij de beste 10 koppels horen, maar dat mogen ze komende jaren gaan bewijzen. Nico & Richard en Coen & Jan gingen als nummers één en twee door in de poule. Daan & Roy plaatsten zich moeizaam als beste nummer 3 voor de volgende ronde. In de knock-out fase werd wel van deze teams gewonnen in hun route naar de finale.

Opmerkelijke poulewinnaars werden Jimmy & Lars, Frank & Rick en Adriaan & Bart. Jimmy & Lars gingen sterk door en strandde in de halve finale. In de strijd om de derde plaats werd uiteindelijk van Coen & Jan verloren. Dit koppel gaf aan dat ze afgelopen jaar geen pijl hadden aangeraakt, maar dit pakte niet verkeerd uit. Met brons en na in de kwartfinale aartsrivalen Bart & Walter te hebben uitgeschakeld, kunnen ze terugkijken op een prima toernooi.

De koppels Robin & Mischa, Nico & Richard, Nicky & Peter en Johan & Roy kwamen wederom ver, maar strandde allen in de knock-out fase. Er was een grote variëteit in leeftijd tussen de deelnemers, maar toch was het opvallend dat een aantal oudere koppels ver kwamen. Zo bereikten Adriaan & Bart, Frank & Ron en Peter & Frank de knock-out fase. Buurman & Buurman waren in uitstekende vorm en bereikten zelfs de finale.

In de twee damespoules was het ook spannend. Ze verbaasden niet alleen zichzelf, maar ook hun mannen, door een aantal maal zeer snel de dubbel te vinden. Aska & Inge werden 1e in hun poule, maar moesten het in de halve finale afleggen tegen Maria & Carla, die over ongekend darttalent bleken te beschikken. In de andere halve finale waren Marloes & Mariska te sterk voor Davine & Marije.

 

Na hun eerste wedstrijd van de avond tegen Maria & Carla verloren te hebben, waren Marloes & Mariska in het toernooi gegroeid. In de finale werd nu wel van Maria & Carla gewonnen. De laatste dubbel van Marloes kostte de scheidsrechter bijna zijn vinger toen hij even dacht aan te wijzen waar ze moest gooien.

In de herenfinale namen Buurman & Buurman het op tegen Daan & Roy. Net als op TV kwamen ze op met hun eigen muziek en ditmaal ook begeleid door een Walk on Girls. Alles ingrediënten waren aanwezig voor een bloedstollende finale. De scores van Buurman & Buurman waren hoger, maar hadden problemen met de dubbels. De eerste kans van Roy was direct raak en finishte met een schitterende Bulls-eye. De tweede en derde set was hetzelfde verhaal. Roy was zelfs zo goed in vorm dat hij bij drie wedstrijdpijlen op dubbel acht, twee van zijn pijlen aan de scheidsrechter gaf. Die heb ik niet nodig zei hij en hij bleek gelijk te hebben.

Zo werden Marloes & Mariska en Daan & Roy de winnaars van de avond en kon nog even rustig nagepraat worden. Hier kwam echter niets van terecht, want onze huis DJ, bekend van het al legendarische foute uurtje, kwam draaien. Zo bleef het nog lang druk en oergezellig in de kantine. We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en willen hiervoor de mensen achter de bar, de opbouw-/afbouwploeg, de scheidsrechters, de Walk on Girls  en alle andere mensen die hieraan meegewerkt hebben enorm bedanken. Op naar de 14e editie!Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!