Vrouwen behoren na winst DONK op eerste plaats!

Scheidsrechter

Benno Disseldorp

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd der wedstrijden. Weken lange voorbereiding en nu moest het gebeuren. We hadden vrijdag en zaterdag al een bijeenkomst met de Stichting. Vrijdag ter ere van de verjaardagen van Sinterklaas en de Kerstman en zaterdag ter ere van het 25 jarig bruidspaar Coach T en Corina. Een gezellig weekend wat we gingen afsluiten met een pittige voetbalwedstrijd tegen DONK. Maar eerst nog een zeer leuke bijkomstigheid, want wij werden zondag ochtend in de kantine opgewacht door de voorzitter ( die de beslissende goal in Zegveld wist te scoren), samen met Dizzy Soederhuizen. Laatst genoemde man, reikte namens WARP vloerverwarming de nieuwe trainingspakken aan ons uit.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden wij nog even op de hoogte gebracht door Coach T van de uitslagen van DONK en de huidige stand. Wij als koploper tegen de nummer 2, dus dat werd een keer flink aanpoten voor ons! Maar met een warming up volgens het boekje, in een prachtig nieuw trainingspak, hadden wij een top voorbereiding op de aankomende 90 minuten.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd merkten wij gelijk het niveau verschil, met de voorgaande wedstrijden. Het tempo lag hoog, heel hoog. We starten zeer fanatiek met de wedstrijd, want de adrenaline gierde door ons lichaam. Eindelijk een echte wedstrijd, met echte tegenstand. We gingen er vol voor, maar de meiden van DONK hadden die insteek ook. We waren het eerste kwartier zeer gewaagd aan elkaar en daarom baalde wij er allemaal enorm van dat door het niet op tijd ingrijpen van de achterhoede de 0-1 werd gescoord.  Gelukkig  lieten wij het hoofd niet hangen en binnen een minuut na de aftrap had Bo het gehele team van DONK uitgekapt en voorbijgelopen, inclusief de keepster. Een razendsnelle 1-1, die ons weer nieuwe moed gaf. Toch konden wij het gelijk spel niet uitbreiden naar een kleine voorsprong, want de meiden van DONK lieten er geen gras over groeien en lieten ons flink zweten in één van de vele tegenaanvallen waaruit een doelpunt kwam. 1-2. Wij gingen er opnieuw tegen aan, en dit wierp zijn vruchten af. Want na vele aanvallen die werden onderschept door DONK, kwam Bo er dit keer wel doorheen, maar haar lukte het niet om te scoren. De bal kwam via de keepster terecht bij Inge en zij scoorde de gelijkmaker. Vanaf dat moment hadden wij nog een aantal minuten te gaan voor de rust. In deze minuten kregen wij nog een aantal kansen, waarvan één bruut werd verstoord door een speelster van DONK die een smerige overtreding maakte op Bo. De bal op de penalty stip en het was de taak aan Aska om deze te benutten. Nadat zij twee keer eerder gefaald had, legde ze deze keer zelfverzekerd de bal keurig langs de keepster in het doel! Haar excuus: ‘Ik kan alleen onder druk presteren!’ Gelukkig maar, want met een ruststand van 3-2 stapten wij toch wat gemotiveerder de kleedkamer uit om de tweede helft te knallen.

Na rust startten wij dus weer vol enthousiasme. Het tempo bij DONK daalde en wij konden het hoge tempo aanhouden en ons eigen spelletje spelen. Dit resulteerde al heel snel in een aantal goals. De 4-2 werd opgezet door Bo, maar ook dit keer zat de keepster ertussen. De bal rolde richting de achterlijn, maar Michaela wist met haar snelheid de bal binnen te houden en opnieuw voor te geven, zodat Bo de aanval opnieuw mocht afronden. Vervolgens was het de taak aan Daphne, om van Davine een diepe bal te ontvangen en de bal prachtig over de keepster heen te plaatsen. Een schitterende 5-2 van Daphne! Ook Inge liet het niet bij één doelpuntje, want voor we het wisten waren Jamie en Inge samen de volgende aanval al gestart en wist Inge deze keurig af te ronden, wat ons tot de 6-2 bracht. Nadat Michaela aan vele aanvallen haar steentje had bijgedragen was het tijd dat ze er zelf één op haar naam mocht zetten. Ze werd met een diepe pass de ruimte in gestuurd en kwam oog in oog met de keepster te staan, die ze keurig wist te passeren. Tot slot was het Inge die de afsluitende goal mocht maken, wat ons op een eindstand van 8-2 bracht.

Een bizarre wedstrijd, die in de eerste helft nog heel spannend was en eindigde in een doelpuntenfestijn waar je u tegen zegt. Coach T dik tevreden en sprak zelfs over de beste wedstrijd van het seizoen. We willen de meiden van de MB1 nog even bedanken, want Michaela en Daphne hebben een groot aandeel gehad in deze wedstrijd!

Volgende week spelen wij uit tegen ASW en ben ik persoonlijk heel benieuwd of wij het niveau van deze week door kunnen zetten in de wedstrijd van volgende week…