Datum

16 november 2014 11:00

Accommodatie

Onbekend

Na een gezellig avondje in onze plaatselijke kroeg “de Klinker”, waar de prins en page 11 over 11 bekend werden gemaakt, waren wij op onze brakke zondag ochtend als damesteam in het bezit van een speelster die de adelijke carnavalstitel dragen mag. Het is namelijk onze snelle en bijna-altijd-scorende Bo Burgmeijer. Een aantal jaar geleden raakte ze nog lichtelijke van het Noordense padje af en was ze spelend lid bij Nieuwveen, waarna ze met hangende pootjes terug kwam en inmiddels weer geheel ingeburgerd, door zich officieel als één van de Meerkoeten te laten benoemen. En terecht!

Zondag 16 november, geheel nog in de polonaise sfeer begonnen wij aan de wedstrijd thuis tegen ASW en binnen 57 seconden was de bal aan de andere kant van het veld, was er een corner genomen en had Inge de bal al in de touwen geknald, 1-0. Vervolgens bleven wij lekker voetballen zoals in de eerste 57 seconden en  dit resulteerde al snel in een tweede doelpunt wat Inge dacht te scoren, maar Inge raakte de paal en Michaela rondde deze simpel af. In de zestiende minuut was het Aska die op wonderbaarlijke wijze de bal via aan afstandsschot over de keepster wist te krullen. 3-0. Na de eerste twintig minuten zakte wij een beetje in elkaar en bleef het qua doelpunten stil tot aan de rust.

Na de rust kropen wij langzaam uit ons dipje en was het weer tijd voor een doelpuntje. Zo nam Bo de bal over van de verdediging van ASW, ze gaf een diepe pass aan Michaela en zij speelde keurig de bal langs de keepster in het doel. 4-0. We kwamen weer terug in de wedstrijd en creëerde meer kansen voor het doel van NSV. Dit resulteerde in meer druk van onze kant en zo ook meer fouten van de meiden uit Waddinxveen. Eén verdedigster maakte een handsbal in het 16 meter gebied en het was Aska, die vanuit de dugout werd toegejuicht om de penalty te nemen. Jammer genoeg belandde deze op de paal, maar de 5-0 liet niet lang op zich wachten. Het duo Bo en Michaela kwam nog één keer in actie, waarna Michaela de bal in de touwen wist te knallen. 5-0.

Michaela en Shannen weer bedankt voor het meespelen meiden!

Uit deze wedstrijd, die niet als geheel mooi beschouwd mag worden, weten wij toch weer 3 dikke punten te halen. Met deze drie punten komen wij op de eerste plaats met een totaal score van 15 punten waarmee wij DONK (13 punten) hebben weten te passeren. We zijn dus weer lekker bezig! Volgende week spelen wij uit tegen VEP en gaan wij zien of we op ander grondgebied ook de drie punten weten te winnen…