2 november 2014 12:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag zijn wij bij de dames van Ammerstol op bezoek geweest. Nadat wij een prachtige toeristische route door de omgeving hadden gemaakt, kwamen wij aan bij de Ammerstolse Voetbalvereniging waarbij zelfs NSV’46 een grote vereniging lijkt. Een erg kneuterige vereniging dus, met een  iets minder kneuterig dames elftal.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen, hadden wij binnen een aantal minuten door wat de tactiek was van deze meiden. Allemaal net iets groter en fysieker ingesteld, dan dat wij waren en deze wedstrijd kregen wij dus heel wat te voortduren. De straffe wind en het zonnetje prikkend in de ogen zorgde er voor dat we niet het spelletje konden spelen, zoals we dat vooraf hadden gedacht. Halverwege de eerste helft schoot de keepster van Ammerstol, met behulp van de wind de bal richting de 16 meter van ons. De slimme en handige spits nam deze bal vanuit de lucht op haar pantoffel en plaatste de bal net aan over Marlous het doel in. Een onhoudbaar schot, dat Ammerstol op een voorsprong van 1-0 bracht. Niet lang daarna was het diezelfde speelster die tussen de chaotische verdediging door de bal opnieuw goed in het doel wist te plaatsen. Vechtend tegen een grotere achterstand, kwamen wij steeds dichter richting de 45e minuut. We realiseerden ons dat we de tweede helft alles op alles moesten zetten om hier bovenop te komen, maar voordat het rustsignaal klonk wist Inge één van de kansen te benutten en onze achterstand te beperken. 2-1.

Achteraf gezien een prachtige omslag van de wedstrijd, want na de rust gingen wij vol met het spel van Ammerstol mee. Net iets kleiner of net iets minder fysiek? Iedereen knokte stuk voor stuk om de kansen van Ammerstol te beperken en onze eigen kansen te creëren en deze af te maken. Met prachtige goals van Inge (1x) en Bo (2x), hebben wij deze strijdlustige wedstrijd toch laten zien dat wij niet onder doen voor het fysieke spel van Ammerstol. Eindstand: 2-4.

Shannen en Puck weer bedankt voor het meespelen!

En met deze 3 punten komen wij toch weer in de top 3 terecht van de KNVB ranglijst. Momenteel staan wij op de tweede plaats onder DONK, dat één zielig puntje meer dan ons heeft weten te winnen. Aankomende week voetballen wij thuis tegen Hillegom en gaan we zien of we de drie punten thuis weten te houden.