Zondag Twee sluit seizoen af met gelijkspel

Datum

24 april 2016 10:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag was het al weer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. We sloten af op bezoek bij Stompwijk, het elftal waar we thuis enigszins geflatteerd met 12-0 van wonnen. Met het oog op onze serie winstpartijen gingen we dus ook nu weer voor de volle drie punten. En dat konden we gaan doen met een bijna volledige selectie, zo veel spelers dat er niet eens voldoende shirts waren. Op de heenweg werd buienradar al veelvuldig geraadpleegd want de donkere lucht zag er niet al te best uit. En daar kwam nog eens bovenop dat er een flink brokje wind stond en onze wedstrijd gepland stond op het hoofdveld, een kunstgrasmat met de nodige jaren ervaring. De wisselspelers bleken vooralsnog de grote winnaars, die zaten met dikke jassen uit de wind.

Diezelfde wisselspelers zagen een zeer slecht startend Zondag Twee. Het ging allemaal te langzaam en te onzorgvuldig. En dat bleef niet onbestraft want de gastheren van Stompwijk waren de grote nederlaag in Noorden niet vergeten. Ze hadden wat goed te maken en maakten goed gebruik van onze fouten. Ondanks dat we de eerste helft met de wind in de rug speelden,  lukte het ons niet om de Stompwijkers bij ons doel vandaan te houden. En als we de bal dan eens een flinke peer naar voren konden geven, kwam deze met dezelfde gang weer terug. Eerst werden we over de flank geklopt op snelheid en wist de buitenspeler koelbloedig af te ronden. Maar echt wakker werden we niet na de 1-0, deze stand moest eerst verdubbeld worden voordat we onze rug wisten te rechten. Een voorzet vanaf links bleef hangen in de wind, viel onfortuinlijk tussen de laatste linie en Robert Fransen en werd kinderlijk eenvoudig over Robert heen gekopt.

Maar goed, na die 2-0 kwamen we wat beter in het spel. Het werd allemaal een tandje feller en we gingen wat zorgvuldiger met het balbezit om. Langzaamaan schoof het spel meer richting het vijandelijke doel. Het duurde nog wel even voordat we echt van grote kansen mochten spreken maar ondertussen lieten we Stompwijk niet meer verder dan onze laatste linie komen. En toen gebeurde het uiteindelijk toch, de aansluitingstreffer. Rico Vermeij stuurde Harm Tersteeg de hoek in en zijn voorzet leek eerst te stranden in de menigte voor het doel. Maar ietwat gelukkig belandde de bal via een Stompwijkse voet in de schoenen van Robin Pietersen. En die schoof de bal in de verre hoek en zo wisten we eindelijk weer een beetje terug te komen in de wedstrijd. Dat Robin Pietersen de laatste weken lekker loopt te voetballen en zo zijn doelpuntjes meepikt zorgt wel voor de nodige sterallures. Hij liet zich al rap na zijn goal wisselen en zo kwam tien minuten voor rust Walter van Dijk in de ploeg.

Ondanks zijn inbreng en verwoede pogingen op de gelijkmaker gingen we met een achterstand de rust in, wetend dat het dan in de tweede helft moest gebeuren. En dat was dan met de wind vol in het gezicht en om het feest compleet te maken een beetje koude regen. Helaas begonnen we de tweede helft niet veel beter als de eerste. Stompwijk gooide alle ballen lang naar voren, gedragen door de wind. Hoewel de helft van die lange ballen simpelweg onhaalbaar bleek voor de voorhoede, waren de overige pogingen wel gevaarlijk. En al vrij rap na rust maakte Stompwijk hun derde treffer. Een corner werd eerst nog afgeslagen, maar vanuit de tweede lijn werd er prima ingeschoten. Robert Fransen ging gestrekt maar kon niet meer bij de bal en zo moesten we weer een marge van twee zien te overbruggen. Maar ook nu ging de knop weer goed om, gingen we geconcentreerder spelen en trokken we de wedstrijd meer naar ons toe.

Stompwijk kwam er niet meer uit en wij werden steeds gevaarlijker. Waar buitenspel de thuisploeg nog een paar keer wist te redden, was er geen houden aan toen er een goede combinatie opgezet werd door Walter van Dijk en Marcel Tersteeg. De hele as werd zoek gespeeld, de spitsen werden gevonden en na terugleggen bleek Marcel Tersteeg het eindstation. Hij rondde hard af in het dak van het doel en zo werd de wederopstanding ingezet. Er bleven kansen komen op de gelijkmaker maar deze liet nog even op zich wachten. De Stompwijkse keeper wist nog een aantal keer redding te brengen of de bal kwam in het zijnet terecht. Ook de scheidsrechter werd nog een keer om hulp gevraagd. Marcel de Boer was zijn tegenstander al even kwijt en in zijn haast richting het doel struikelde hij over een kunstgraskorrel. Luidkeels ging hij naar de grond maar de leidsman keek vakkundig door deze schwalbe heen.

Niet veel later was het dan toch raak. Een uittrap van Robert Fransen werd door Jan Pietersen prima verlengd en Marcel de Boer werd gelanceerd. Hij wist de keeper te omspelen en eindelijk de gelijkmaker binnen te werken. Helaas kwamen we niet verder dan de gelijkmaker, want ondanks onze pogingen ging het niet meer gebeuren. Na 90 minuten ploeteren in de wind stond het 3-3 en gingen we met een punt naar huis. En dat betekent dat ook de laatste wedstrijd van het seizoen niet werd verloren.

De afgelopen zeven wedstrijden werd er vier keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. En zo werd er een goede tweede seizoenshelft gespeeld waarna we nu op de vijfde plaats bivakkeren. Een plek die we nu niet meer in eigen hand hebben want de andere teams zijn nog niet allemaal uitgespeeld. Ondanks dat kunnen we weer terugkijken op een goed verlopen seizoen. Met 85 doelpunten voor en 86 doelpunten tegen zijn we een bijzonder scorend en incasserend team. Alleen kampioen Bernardus wist meer te scoren en alleen rode lantaarndrager MMO kreeg doelpunten tegen. Een bijzondere prestatie, die ook dit jaar niet had gekund zonder de nodige gastspelers, iedereen die minuten heeft gemaakt in Zondag Twee willen we dan ook hartelijk bedanken!