Datum

17 april 2016 10:00

Accommodatie

Onbekend

Het was vroeg op de zondagmorgen dat Zondag Twee richting Langeraar mocht vertrekken. Al om 9 uur werd er verzameld en de een had daar wat meer moeite mee als de ander. En ook in Langeraar was het afzien, voor je in de kantine bent moet er een trap getrotseerd worden en voor sommige was dat nog iets te veel. Maar de motivatie om er weer een mooie wedstrijd van te maken was er zeker. Want met nog twee wedstrijden te gaan, werken we aan een fraaie reeks. Al vijf wedstrijden zijn we ongeslagen en gezien het programma willen we daar zeven van maken. En dat zou een mooie eindsprint zijn in het laatste deel van het seizoen. We staan inmiddels op de vijfde stek en die willen we graag vasthouden. Om die te versterken moest er gewonnen worden van Altior, iets dat thuis net niet lukte. Na een 3-0 voorsprong gaven we dit alsnog weg en eindigde het in een 3-3 gelijkspel, we waren dus gewaarschuwd.

Maar we begonnen prima hoewel de wind flink aanwezig was op het Langeraarse sportpark. Gelukkig hebben beide teams daar last van. Na wat plaagstootjes van onze voorhoede was het na een minuut of tien dan eindelijk raak. Marcel de Boer werd diep gestuurd en mede door de wind bleef de bal mooi hangen tussen keeper en verdediging. Marcel kon de bal mooi oppikken, omspeelde de keeper en rondde beheerst af, 0-1. We bleven de bovenliggende partij, maar probeerden het soms te vaak voetballend op te lossen. En zo werd ook de gelijkmaker ingeleid. Jan Pietersen kwam er niet meer uit op de linkerkant en besloot de bal helemaal terug te spelen naar Robert Fransen. Hij had helaas niet gezien dat de Langeraarse spits dit al een beetje stond af te wachten en de bal makkelijk kon oppikken. Ook hij wist de keeper te omspelen en zo stond het weer 1-1.

Maar gelukkig waren er in de eerste helft nog ruim voldoende kansen. Kansen die jammer genoeg niet afgemaakt werden. We verzuimden om voor rust een grote voorsprong te nemen maar gingen wel met een voorsprong de rust in. Een minimale voorsprong wel te verstaan. Walter van Dijk speelde naar eigen zeggen Jan Pietersen op de stropdas aan, hoewel het op z’n minst twijfelachtig is of Jan z’n stropdas wel op de goede plaats draagt. Maar hij kreeg de bal mee en wist dit keer wel het net te vinden en eindelijk viel er weer wat te juichen. En zo zochten we de kleedkamer op met een 1-2 voorsprong, terwijl het eigenlijk 1-6 had moeten zijn. Maar goed, niet getreurd want de tweede helft stond de wind iets gunstiger en moesten we gewoon zo doorgaan, dan komt het echt wel goed.

En dat viel toch vies tegen. Altior kwam sterk de kleedkamer uit en begon erg goed aan de tweede helft. De grootste kansen waren voor de gastheren en we mochten van geluk spreken dat de buitenspelval zo nu en dan op het goede moment dichtklapte. Maar helaas gebeurde dit ook aan de andere kant want al die lange ballen met wind mee waren lastig te belopen door onze voorhoede. En dat kleine stukje voorsprong dat je dan vast kan pakken, die werkt dan tegen je. Altior bleef de tweede helft de bovenliggende partij en zag dat ook in de score terug. Toen ze ontsnapten aan buitenspel was het simpel terug leggen en tekenden ze simpel aan voor de gelijkmaker, 2-2. Nu was het dus weer aan ons om de voorsprong te pakken, maar dat duurde toch iets langer dan gewenst.

Gelukkig stond het achterin goed en lieten we Altior niet meer gevaarlijk worden. Het was wachten op de kans voor ons en ongeduldig als we zijn is dat best moeilijk. Maar uiteindelijk was het dan toch raak. Na wat kleine kansjes viel de goal uit een spelhervatting. Net als vorige week was het een hoekschop waaruit we wisten te scoren, en wederom kwam die corner van de voet van Jan Pietersen. Dit keer was het Marcel de Boer die op de goede plek stond en met het hoofd keurig binnen wist te werken. Ook dit keer zou het bij een minimale voorsprong blijven en wisten we dit vast te houden tot het laatste fluitsignaal. Een prima 2-3 overwinning die op basis van de eerste helft misschien wel veel hoger uit had moeten vallen, maar gezien de tweede helft mogen we lang niet klagen met drie punten.

En zo blijven we dus al zes wedstrijden ongeslagen en gaan we proberen daar volgende week een zevende aan toe te voegen. Die uitwedstrijd tegen Stompwijk 5 is alweer de laatste wedstrijd van het seizoen waarna we ons op mogen maken voor alle andere feestelijkheden bij de club en natuurlijk internationaal voetbal. We zijn er nog niet, dus nog één week alles geven!