27 februari 2016 16:00

Accommodatie

Onbekend

Oudewater 2 - NSV'46 zaterdag 3

De wedstrijd van het seizoen, de kraker, de wedstrijd waar al dagen over gesproken wordt wie er wel en wie er niet mee zouden doen. De nummer 1 uit Noorden tegen de nummer 2 uit Oudewater. Wedstrijd om 16.00 uur. Verrassend veel publiek uit Noorden.

Iedereen was wel gespannen voor deze wedstrijd dat kon je aan alles merken zelfs de trainers hadden spanning. Dit was de wedstrijd dat het gat van 5 punten op Oudewater naar 2 of naar 8 punten kon. De opstelling werd toch een beetje aangepast aan Oudewater aangezien ze in de thuiswedstrijd een sterk middenveld hadden en wij er veel problemen mee hadden. Dit bleek na 90 minuten goed uitgepakt te hebben. Een ding is zeker we hebben vandaag als team gestreden en iedereen ging voor elke meter niemand heeft verzaakt en ook dat mag wel is gezegd worden, naja alleen Ferry die in de 1e helft bij een enorme kans van Oudewater s'avonds in de kantine zei dat hij dacht dat het buitenspel was maar niet zijn vlag in de lucht stak maar ook dat is hem vergeven.
Het balbezit was grotendeels van de wedstrijd voor Oudewater maar wij gaven vandaag eigenlijk helemaal niks weg en stonden positioneel gewoon goed waardoor Oudewater op het middenveld niet wist wat ze met de bal moesten. Oudewater had een voorhoede die niets in te brengen had. Oudewater had de eerste helft een grote kans en wij hadden al wat kansen gehad met name Christiaan die de bal er leek in te schieten maar de lange goalie kon de bal nog net tegen de paal tikken. We gingen dan ook de rust in met een 0-0 stand. In de kleedkamer was het eigenlijk heel onstpannen er werd even gesproken over het nachtje weg van Tim. Maar er waren toch wat zorgen, Bruce viel al uit na een half uur werd vervangen door Eelco en ook JP kwam moeilijk de 1e helft door maar net voor rust kreeg Jelle ook nog een tik en die zei in de kleedkamer ik kon wel janken. Maar Jelle nam 2 advilletjes dacht hij kon ook wat anders zijn maar speelde de wedstrijd toch uit. De scheidsrechter kwam ons weer halen en de 2e helft ging starten we gingen gewoon verder zoals we de 1e helft ook startte waar de trainers nog bezorgd waren omdat we in de rust heel ontspannen waren en die dachten dat wij er te makkelijk over dachten. Maar we bleven als team strijden voor elkaar en ongeveer 7 minuten na rust was het Tim met een mooie actie die een schitterend balletje op Robin gaf die hem heel rustig in het hoekje schoot 0-1. Bij iedereen een grote opluchting eindelijk viel die goal. Daarna was er toch een iets rommelige fase in de wedstrijd maar herpakte ons weer snel. JP werd eindelijk uit zijn lijden verlost en werd vervangen door een prima invallende Mike. Ongeveer 20 minuten voor tijd kregen we een vrije trap op een mooie plek waar Sjoerd (Simons) achter de bal ging staan. Een schitterende vrije trap waar menig mens hem erin zag gaan maar toch voorkwam de lat dat het 0-2 werd. Niemand was kapot te krijgen en we bleven als team doorgaan. 10 minuten voor tijd dacht Jelle er nog door te zijn maar de aanvoerder van Oudewater dacht daar anders over en werkte Jelle tegen de grond. De scheidsrechter kon niet anders doen dan een rode kaart te geven en deed dit ook overigens een sterk fluitende scheidsrechter. Maar 5 minuten voor tijd wist Jelle toch nog voor de 0-2 te zorgen wel is waar geen mooie goal maar hij telde wel. Wij hadden het idee dat hij zijn schoen kapot schoot want hij schoot meer in het kunstgras als tegen de bal. En dan het juichen van Jelle het deed je weer denken toen Ron Vlaar scoorde juichen als een klein jochie. Het fluitsignaal klonk en iedereen was blij. Luuk die dacht netjes een hand te geven aan de nieuwe aanvoerder maar die was hier niet van gediend. Het gat is geslagen met 8 punten en we mogen dit gewoon niet meer weggeven. Vandaag was het een team een taak!