Datum

7 februari 2016 11:00

Accommodatie

Onbekend

De sfeer zat er goed in na de overwinning op Nicolaas Boys en vol vertrouwen werd er naar de wedstrijd tegen WVC 6 toegeleefd. We hadden de heren immers uit zeer goed weerstand geboden en gaven het toen in de tweede helft toch nog weg. Maar nu werd er in Noorden gevoetbald op een vroeg tijdstip, iets wat de Veners niet konden waarderen. Er was door het grootste deel van het team flink carnaval gevierd, dus helemaal scherp waren ze nog niet. Maar goed, wij mistten ook wat spelers dus dat kon tegen elkaar weggestreept worden. Richard Mastwijk, Koen Rietveld, Frank Boxce, Antoine de Ruiter, Bart Pietersen, Rico Vermeij, Ton Vork en Johan Koole moesten verstek laten gaan en lieten een groot gat achter. Gelukkig hadden we wat gastspelers, en ook niet de minste. Matthijs de Baat, Jarin Vergeer en Sander Koole waren bereid gevonden om mee te spelen.

Dat WVC niet zo scherp zou zijn bleek echter een fabeltje, binnen een paar minuten lag de bal al in het netje. We waren een beetje onwennig aan de nieuwe bezetting en voor we het wisten mochten we aftrappen. Dan zou je denken dat we nu helemaal goed wakker waren, maar hoewel de tweede goal iets langer op zich liet wachten, ging het allemaal nog niet zo lekker. Bij de 0-2 werden we aan alle kanten voorbij gespeeld door de jongelingen, waarvan de oudste slechts 24 was. Maar goed, daarna ging het wel iets beter. We kwamen beter in de wedstrijd en kregen de gasten steeds beter door. Zij hadden wellicht de snelheid, aan alle jaren ervaring die Zondag Twee telt konden ze niet tippen. Met Edward Kas en Walter van Dijk op het middenveld stond er voor ruim 200 wedstrijden in het eerste op het veld. Toen die ervaring op gedaan werd, speelden de gasten nog met moeders borst.

Zo wisten we vervolgens aardig wat aanvallen van WVC af te slaan, en werden we zelf ook steeds gevaarlijker. En juist op dat moment kwam er toch een kleine tegenvaller, Arjan Koot moest helaas met een blessure het veld verlaten. Jarin Vergeer nam zijn plek achterin over en dat deed hij behoorlijk. Tot aan de rust wisten we de 0-2 vast te houden en dat was een aardige prestatie. WVC was beter en sneller, maar mistte het vernuft. Het regende buitenspelsituaties en dit zorgde dan weer voor een doelpunten droogte. Al met al was veld twee dus prima bespeelbaar, op wat glijpartijtjes na. In de rust dus een positief Zondag Twee, wat best aardig voetbal liet zien maar ook de vermoeidheid al een beetje toe zag slaan tegen de jeugdige tegenstander.

Na de thee kwam Marcel de Boer in het veld, de man die vorige week vier maal wist te scoren in 45 minuten, en dan schep je toch een verwachting. En gescoord werd er in de tweede helft, maar helaas niet al te vaak door ons. Eenmaal slechts, maar voor dat wij aan de beurt waren had WVC eerst al twee keer gescoord. De 0-3 viel binnen vijf minuten na rust, niet onze sterkste minuten blijkt uit de statistieken. En niet veel later ook de 0-4, uit een vrije trap die keurig in de hoek gekruld werd. Maar toen was het onze beurt. We kwamen weer wat beter in ons spel en drongen WVC wat verder terug. De aanval werd in eerste instantie afgeslagen, we kwamen weer in balbezit en Walter van Dijk werd de hoek in gestuurd. Zijn voorzet werd ook geblokt waarna het speeltuig bij Robin Pietersen in de schoenen belandde. Ook zijn schot op doel werd van richting veranderd, maar op de goede manier. De bal ging omhoog, lekker voor het zonnetje langs, de keeper verblindend en viel zo keurig achter hem in het doel, 1-4! De eer gered en nog tijd genoeg om langszij te komen.

Maar dit ging helaas niet gebeuren want het was WVC dat de touwtjes weer in handen nam. Binnen drie minuten na onze goal tekenden zij voor hun vijfde aan en haalden ons ruw uit onze droom. Nog voor het eindsignaal wisten zij ook de 1-6 en 1-7 te maken tegen een leeg gespeeld Zondag Twee. Aan de laatste hing nog een klein hands-luchtje, maar ook zonder deze goal had de nederlaag een feit geweest. Hier was niet veel eer aan te behalen, komende week wellicht een wat gelijkwaardigere tegenstander.

Dan mogen we op bezoek bij Alphense Boys, die slechts twee punten boven ons staan. Met een overwinning gaan we over hun heen en komen we weer in de buurt van de subtop. Eens zien of we drie punten uit Alphen mee kunnen nemen naar Noorden, we gaan er uiteraard voor!