Datum

6 december 2015 11:00

Accommodatie

Onbekend

De lijstaanvoerder kwam afgelopen zondag op bezoek in Noorden om het op te nemen tegen Zondag Twee, een gehavend Twee dat met veel blessures kampt. De vooruitzichten waren op donderdag nog erg somber, want van de 18 koppige selectie waren er slechts 10 aanwezig en dan nog niet eens allemaal wedstrijd fit. Gelukkig kregen we versterking van Zondag één, dat zelf ook niet al te ruim in hun spelers zat. Juliën de Pater en Roy Kalshoven zouden bij ons aansluiten, maar laatstgenoemde moest helaas ook verstek laten gaan wegens ziekte. Gelukkig waren daar ook nog Richard Cordes, onze oproepkracht en Sven van der Peet van Zaterdag Twee die ons uit de brand hielpen. Zo konden we met 13 semi wedstrijd fitte spelers toch starten.

Bernardus stond met 21 punten uit zeven duels fier aan kop en we wisten dus bij voorbaat dat we er een zware kluif aan zouden hebben. Een stuntje leek helemaal lastig met al die blessures, maar we gingen er uiteraard vol tegenaan. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek Bernardus de betere ploeg, een jonge ploeg met snelheid en wat leuke voetballers erin. Stiekem zou je kunnen zeggen dat dit totaal geen elftal was voor de achtste klasse, maar dit soort elftallen hebben we vaker getrotseerd. Ondanks die goede hoop en al het optimisme keken we helaas na een dikke tien minuten toch tegen een achterstand aan. Een hard en geplaatst schot vanuit de tweede lijn leidde een voorsprong van de gasten in. Niet veel later werden we op snelheid geklopt en werd de marge verdubbeld, voordat we wat terug konden doen.

Een aanval van Bernardus werd goed onderbroken, Juliën de Pater werd weg gestuurd en hij kon breed leggen op Bart Pietersen die zo een niet te missen kans kreeg. Hij hield het hoofd koel en zo kwamen we terug in de wedstrijd, 1-2. Helaas liep Bernardus daarna uit tot 1-4 na een, wellicht houdbare, zwabber bal en een rappe aanval waaruit ze simpel het net wisten te vinden. De 1-5 leek ook in de maak, maar eenmaal in de zestien trok Robert Fransen aan de noodrem. Hij vloerde de Hazerswoudse aanvaller en zo mochten de gasten aanleggen voor een strafschop. Die werd gekeerd en zo gingen we ondanks de achterstand met het psychologische voordeel de rust in. Tijdens de thee leek de opdracht voor de tweede helft simpel, vol aan de bak om het de gasten zo moeilijk mogelijk te maken en ons terug te knokken.

En dat begon na rust al direct goed. Het initiatief lag bij ons en na ongeveer vijf minuten werd Juliën de Pater op pad gestuurd met het speeltuig in de voeten. Ondanks dat er wat verdedigers in zijn nek zaten wist hij goed door te stomen richting het doel en liet hij ook de doelman kansloos, 2-4! Een prima wedstrijd dus voor de gastspeler van Zondag één. En hij was niet de enige, want ook Richard Cordes, die de tweede helft centraal speelde, legde een prima pot op de mat. Helaas wisten we met z’n allen niet te voorkomen dat Bernardus toch uitliep. De lichte blessures aan onze kant en de vermoeidheid begon halverwege de tweede helft toch toe te slaan. Een ontsnapping over de flank leidde de 5-2 in, en na een snelle counter was het voor de gasten ook vrij eenvoudig om de 2-6 te maken.

Inmiddels stonden we met tien spelers nadat Rico Vermeij wegens achilles klachten de strijd moest staken en moesten we de laatste minuten alle zeilen bijzetten. En dit ging soms niet zonder een overtreding. De laatste goal van de gasten kwam voort uit een overtreding binnen het strafschop gebied, en zo werd er wederom naar de stip gewezen. De penalty nemer van de eerste helft durfde het niet meer aan, en de aanvoerder bleek het ook een stuk beter te kunnen. Robert kon de inzet niet keren, maar op een reddingpercentage van 50% zou zelfs Cillessen jaloers worden. De wedstrijd eindigde zo in een 2-7 nederlaag, waar we achteraf met een flink gehavend elftal niet eens zo heel ontevreden mee mogen zijn.

Snel door naar de volgende wedstrijd, want komend weekend komt Stompwijk 5 op bezoek en na twee gelijke spelen en een verliespartij is het wel weer een keer tijd voor de volle mep. Inmiddels hijgen Alphense Boys en Altior in onze nek, en als we bovenin mee willen doen zullen we weer eens drie punten moeten pakken.