Datum

22 augustus 2015 14:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag reisde de B1 af voor de eerste oefen wedstrijd van het seizoen tegen ASW B2, een team wat ook in de 4de klas beker gaat starten.

Het is natuurlijk even afwachten hoe de eerste wedstrijd loopt met 3 nieuwe spelers.  Vooral centraal achterin moet er nog even gesleuteld worden, met jongens die daar nog niet vaak gespeeld hebben.

De eerste minuut was in ieder geval vertrouwd net als vorig seizoen, want de bal lag al in het verkeerde doel voordat ik mijn plaats in de dug-out had gevonden, dus  1-0 achter. Daarna werd het toch goed op gepakt. Mooie combinaties waardoor  we genoeg  kansen kregen , maar de keeper van ASW wist daar met mooie reddingen een stokje voor te steken.  ASW bleef met uitvallen gevaarlijk, en uit een stilstaand moment stond Quinn opeens met 2 man voor zijn neus, en dat was voor hem helaas niet te stoppen dus 2-0 achter.

Niet getreurd NSV bleef lekker voetballen, en bleef gevaarlijk vooral met de opkomende middenvelders aan de zijkanten. Kamiel brak door na een eentwee-tje en alleen voor de keeper maakte hij geen fout. Snel daarna een mooi afstand schot van Sem precies in de hoek voor de 2-2. Net voor rust het hoogtepunt van de dag, Quinn ging op avontuur en dacht niemand valt me aan dus laat ik maar eens schieten. Vanaf een meter of 30 werd de keeper volledig verrast. Nu scoort Quinn niet heel vaak, dus zijn Ronaldo act was meer dan terecht, en genieten voor de bank  en de meegekomen supporters.

De tweede helft zette het NSV spel zich zo voort, ASW werd langzamerhand van het kastje naar de muur gestuurd. Mick, Tyrone en Merijn zochten steeds de diepte en ASW kon het allemaal niet meer belopen. Lars en Mike kwamen zo vaak een tegen een en steeds vaker gevaarlijk de 16 binnen.

Zo voerde NSV de score op met Sem (penalty), en daarna waren Mick, Tyrone, Mike en Lars(2x) nog trefzeker na uitgespeelde aanvallen. En ging iedereen tevreden met een 2-9 eindstand naar huis.

Volgende week hopen we op een vervolg de eerste bekerwedstrijd UVS uit.