Scheidsrechter

Persoon, B.C.J.

Accommodatie

Onbekend

Het was vanmiddag in Noorden voor zowel NSV ’46 en tegenstander Rohda ’76 uit Bodegraven een cruciaal duel, de Noordenaren trokken meer dan verdient aan het langste eind: 2-1.

Overigens kwam die zege pas in de slotfase tot stand, negen minuten voor het einde leidde de Bodegraafse formatie nog met 0-1, maar Dylan Rietveld en Michael van Koert lieten het recht alsnog zegevieren, al moet gezegd dat good old goalie Mark Plaisier in blessuretijd met twee fraaie reddingen daar ook een groot aandeel in had.

Leider Adrie Wahle: “De eerste helft vond ik ons de betere ploeg, het leverde ons in de beginfase ook twee kansen via Lars de Jong en Robin van Koert op. Daarna schiepen we ons geen kansen meer, alleen Dylan Rietveld was vlak voor rust heel dreigend, maar zijn schot ging rakelings over. Onze goalie Mark Plaisier heeft nagenoeg niets te doen gehad!”

In de tweede heft ging NSV ’46 nadrukkelijk op jacht naar een voorsprong, maar kreeg het bij een van de spaarzame counters van Rohda ’76 het deksel op de neus: 0-1. NSV ’46 moest vol aan de bak, drukte Rohda ’76 helemaal terug op eigen helft, maar zag de Rohda ’76 goalie schitterende reddingen verrichtten.  Pas negen minuten voor het einde moest hij voor Dylan Rietveld capituleren: 1-1.

NSV ’46 rook bloed en nog geen vijf minuten later kwam het op de meer dan verdiende voorsprong toen Michael van Koert een afgemeten voorzet van broer Robin fraai binnen kopte: 2-1. Het aangeslagen Rohda ’76 rechtte nog eenmaal haar rug, kreeg ook twee kansen, maar ervoer men ook de klasse van Mark Plasier. De goalie hield zijn ploeg, met twee knappe reddingen, op de been.