Scheidsrechter

Luiken, J.A.M.

Accommodatie

Onbekend

NSV ’46 is in een vrije val terecht gekomen, na de ontluisterende 6-0 nederlaag in Leiden tegen Lugdunum, mag die conclusie gerust worden getrokken.

De start van de competitie was helemaal niet zo beroerd, weliswaar werd er in de eerste zes duel drie maal verloren, met  2-3 van Koudekerk, met 0-1 van Reeuwijk en met 1-0 van DWO. Alle drie toppers waren na afloop eensgezind: “Er had voor de Noordenaren meer in gezeten!” Men won van Rohda ’76 en WDS en speelde gelijk tegen Floreant, daar waar men in Boskoop met misschien wel drie doelpunten verschil had kunnen winnen. Zeven doelpunten voor, negen  tegen, zeven punten uit zes wedstrijden was niet eens zo slecht.

De volgende vijf wedstrijden zijn echter dramatisch verlopen, nul punten, slechts drie doelpunten voor en liefst zesentwintig tegen. De nederlagen tegen Hazerwoudse Boys, 0-4 thuis en de 8-1 nederlaag bij Zwammerdam uit als trieste dieptepunten. In Zwammerdam speelde men gedurende de eerste 45 minuten de tegenstander van het kastje naar de muur, om vervolgens de tweede helft helemaal in elkaar te storten.

De vraag rijst wie er in de club op staat om het tij te doen keren, of dat nu uit de spelersgroep komt, vanuit de technische staf, of vanuit het bestuur maakt helemaal niets uit. Iemand moet het lef hebben om de vinger op de wond te durven leggen, gebeurt dat niet dan is men gedoemd om roemloos de derde klasse te gaan verlaten. Een blamage voor een ploeg die met het huidige potentieel aan spelers in het linker rijtje thuishoort. Wie o wie pakt de handschoen op!