Scheidsrechter

Nico Vork

Accommodatie

Onbekend

RVC’33 thuis, een echte revanche wedstrijd nadat er half november van de heren werd verloren, terwijl er mogelijkheden waren om minstens een punt mee te nemen. Een gebrand Zondag Twee, een wedstrijd op het hoofdveld, kleedkamer 6, temperatuur rond het vriespunt, een guur windje en een gematigd fitte selectie. Het leek een combinatie van factoren die wel eens voor een succesje kon zorgen. Een koelbloedige overwinning, zou dat het eindelijk eens kunnen worden na een veel te lange periode zonder punten voor uw ‘in de wandelgangen’ benoemde favoriete spookhuisfiguren?

Vlak voor de wedstrijd kwam Sjors Tersteeg ons verblijden met een extra speler, Bart Rietveld kwam ons team versterken aangezien het Eerste met een overschot aan spelers zat. We leken er zo helemaal klaar voor, de toss werd positief afgesloten met een tactische eerste helft tegenwind, maar de start was allesbehalve veelbelovend. Robert Fransen pikte nog even een fles water op bij de dug-out, maar ondertussen was de leidsman al begonnen. RVC’33 leek snel uit te kunnen halen op het lege doel, maar de sportiviteit en de commotie hield hen tegen. Helaas niet lang, want de eerste de beste uitbraak was het dan toch raak. De chaotische start bleek dus toch funest, want binnen mum van tijd lag de bal in het net. En dan mag je vanaf minuut twee tegen een achterstand vechten.

En nu hebben we dat dit seizoen natuurlijk eerder voor elkaar gekregen, een achterstand ongedaan maken, maar het bleek toch knap lastig. Langzaam maar zeker namen we in de eerste helft de regie steeds meer in handen en kwamen er kansen. Kansen die helaas kansen bleven, en niet gepromoveerd werden tot doelpunten. Ballen net naast, ballen op de lat, een voet van de keeper die er nog net tussen zat. U kent het wel, het viel allemaal net niet op z’n plek. Ondertussen was het op het middenveld een fysieke strijd, want voor elke bal werd goed gestreden en aan beide kanten was er zo nu en dan een overtreding nodig om de angel uit de aanval te halen.

En na een minuut of dertig werd zo een overtreding toch echt binnen de vijandelijke zestien gemaakt, en het oordeel was vanzelfsprekend, de bal op de stip. Rico Vermeij werd naar voren gestuurd om dit varkentje te wassen en hij schoot zeer koelbloedig de bal in de linker benedenhoek, onbereikbaar voor de doelman. 1-1, en nu doorzetten. En ook dat bleek lastiger dan verwacht, want nog steeds wisten we het net niet te vinden. En dan treedt er toch weer een oude voetbalwet in werking. 45ste minuut, hoekschop tegen en jawel, via het voorhoofd van de Reeuwijkse spits belandde bij ons de bal wel tegen de touwen. En dan ga je toch met een zuur gevoel de kleedkamer in.

Na rust kwamen Frank Bocxe en Bart Rietveld in de ploeg en werd er zo achterin nog maar eens een extra slot op de deur geschroefd. Met de kille wind in de rug trokken we de tweede helft fanatiek ten strijde, en er mag best gezegd worden dat we domineerden. RVC’33 stond met 7 man op lijn te verdedigen, en hoe veelbelovend de aanval ook was, elke keer stuitte we net op een beentje of kwam de bal net niet aan. Toch kwamen er wel kansen, en een paar kansen werden flink wat kansen, en flink wat kansen neigde toch naar eenrichtingsverkeer. En wederom zagen we ballen voorlangs, net over, op het aluminium of op de keeper belanden. Maar vechtlust was er, strijd die helaas niet beloond werd.

Achterin werd ondertussen menig aanval afgeslagen en wisten de Reeuwijkers in de tweede helft welgeteld één kans te noteren. Ook bij hen was de doelman het eindstation, en wisten ook zij het net niet te vinden. Een kwartier voor tijd kregen we nog een kleine domper te verwerken,  Walter van Dijk moest zich met een blessure laten vervangen en zo werd Rico Vermeij doorgeschoven naar het middenveld. Er werd alles op alles gezet om er minstens een gelijkspel uit te slepen, maar het mocht niet baten. Als we 10% van onze kansen in de tweede helft hadden weten te benutten, waren we met een 5-2 overwinning van het veld gestapt, maar de spreekwoordelijke gifbeker was nog niet leeg.

Zo dropen we na 90 minuten af, een 1-2 nederlaag op eigen veld in een wedstrijd waarin we domineerden, kansen kregen, maar het helaas niet afmaakten. Laten we hopen dat dit de laatste slok was, en we komend weekend de eerste seizoenshelft met punten af kunnen sluiten. Dan mogen we op bezoek bij Alphen 8, dat twee plaatsen boven ons te vinden is op de ranglijst. Met dezelfde instelling en werklust als afgelopen zondag zou het zo maar eens kunnen gebeuren dat de punten naar Noorden komen!