Datum

7 december 2014 10:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag was het een vroegertje voor de dames van NSV. Kwart over 9 met de uitloop naar half 10 vertrokken wij naar Waddinxveen om tegen ASW te voetballen. Met 10 speelster van de dames en twee meiden van de MB1, namelijk Eva en Michaela. Michaela liep al mank bij aankomst op het sportpark, maar ‘ze ging het wel proberen’. Eenmaal aangekomen in Waddinxveen, bleek Theo het toch niet helemaal eens te zijn met haar doorzettingsvermogen, dus werd zij deze wedstrijd onze vaste supporter. Hierdoor stonden wij dus ineens zonder wissels…  Ook was onze keepster Marlous door feestelijke Duitse weekendomstandigheden niet aanwezig, dus boden Inge en Jessica zich aan om plaats te nemen tussen de palen. Een aantal weken terug hebben wij thuis tegen deze meiden met maar liefst 5-0 gewonnen. Voor de wedstrijd begon, werden wij nog even geïnformeerd, dat dit geen meiden zijn om te onderschatten. Zeer fysiek en gedreven om de punten bij ons weg te halen. Zoals altijd luisterden wij en zagen we vanzelf wat we aantroffen in het veld.

Eenmaal de wedstrijd begonnen, bleek dat Theo gelijk had. Nog met goede moed van vorige week begonnen wij aan de wedstrijd, althans met die gedachten. Want het spel leek nergens op. Het was vechten tegen onszelf, de kater, de kou en ASW, want deze meiden waren zeker niet van plan om nog eens te dealen met  een 5-0 nederlaag. Vroeg in de wedstrijd bij een poging tot uitverdedigen maakte Jamie hands, waar ASW een vrije trap toegewezen kreeg net buiten de 16 meter. Een prachtige plek voor ASW om de wedstrijd in hun voordeel te openen en dat deden ze. Een ellendige start van de wedstrijd die de gehele eerste helft heeft doorgewerkt. We liepen ons het schompes, maar het wilde allemaal niet werken. Jamie werd vlak voor rust nog even flink te pakken genomen en met flinke rugklachten kon zij de tweede helft vanaf de bank te bekijken. De gehele eerste helft hebben wij ons niet meer bij elkaar kunnen rapen na die ene tegengoal en we gingen, geheel zeldzaam, met een achterstand van 0-1 de kleedkamer in.

Uiteraard kwam Theo zijn gelijk halen en die kreeg hij ook, want zo zijn wij nou ook wel weer! Maar goed tweede helft moest dus beter, dat was een ding dat zeker was. Na een heerlijk warme rust, konden wij de kou weer in om voor ons plezier, geheel vrijwillig tegen die achterstand aan te vechten. Doordat wij met 10 vrouw kwamen te staan, tegen een zeer fysiek ASW, was het de tweede helft echt even aanpoten voor ons. We hielden met z’n tienen redelijk het hoofd boven water en we krabbelden langzaam op uit onze dip. We kwamen vaker aan een goede aanval toe en passeerden steeds vaker hun 5 koppige verdediging. Het was Inge die ons weer een beetje liet geloven in een beter leven, want zij scoorde de 1-1!!! Wat een opluchting, de toegang tot ons doel werd volledig dichtgezet, maar de meiden van ASW kwamen één voor één nog even proberen. Ook wij gingen lekker voorin en het wekelijkse tafereel uitte zich weer op wonderbaarlijke wijze. Ons Boo’ tje was wederom het doelwit voor de fanatieke verdedigers van ASW en een kwartier voor tijd werd zij in de 16 meter gruwelijk onderuit gehaald. Bal op de stip en Aska nam plaats… De druk was hoog maar dan is Aska in topvorm. En inderdaad, ze was in topvorm! De keepster zat dichtbij, maar dichtbij is niet goed genoeg. Met een 1-2 winst stapten wij met z’n tienen zéééér opgelucht het veld af!

Volgende week vertrekken wij op een belachelijk vroeg tijdstip, namelijk HALF 9 (!!!) Dat wordt een zware pil voor velen van ons. We nemen het dan op tegen de meiden van Nieuwerkerk die met redelijke resultaten op een derde plek staan. Hopelijk gaat het volgende week allemaal wat meer naar ons zin dan afgelopen week…