Facebook Toestaan Niet toestaan

Nieuwe D1 speelt eerste gewenningswedstrijd

25 mei 2016 13:30

Afgelopen dinsdag stond de eerste gewenningswedstrijd voor de nieuwe D1 op de planning.

In totaal waren er 15 jongens en meiden uitgenodigd om deze wedstrijd te spelen.
Belangrijk is dat dit niet de groep is die definitief in de D1 speelt volgend jaar.
De groep bestond uit twee huidige spelers van de D1 en de andere spelers speelden in de E1, E2 of MD1 (klein veld).

Oftewel 13 spelers die voor het eerst op groot veld gingen voetballen. En dan blijken de doelen en het veld wel heel erg groot.

De wedstrijd was tegen de nieuwe D1 van Kickers'69.
Vooraf werd er onder andere uitgelegd wat buitenspel was en dat het op groot veld wel belangrijk is om met je verdediging aan te sluiten.
Vol goede moed kwamen we uit de kleedkamer om te beginnen aan onze warming-up.
Tijdens de wedstrijd bleek dat de tegenstanders iets meer ervaring had op groot veld dan NSV'46.

De eerste helft nam Kickers'69 dan ook een voorsprong van 3-0. Gelukkig kon Danielle vlak voor rust nog de 3-1 maken na goed doorzetten van Dion en Indy.
In de rust werden er nog een aantal tips gegeven om vervolgens de tweede helft goed te starten.
Na een mooie bal van Jesper kon Indy alleen op de keeper af om de 3-2 te maken. Maar een verdediger van Kickers'69 maakte het haar lastig genoeg waardoor de keeper met een goede redding een doelpunt kon voorkomen. Daarna wist Kickers'69 uit te lopen naar een 5-1 overwinning.

Na afloop konden we eigenlijk alleen maar tevreden zijn over onze eerste wedstrijd op groot veld. Belangrijk was dat iedereen enthousiast was en niet bang was om een duel aan te gaan met een tegenstander.
Bij vlagen werd er ook goed geprobeerd om via leuke combinaties bij het doel van de tegenstander te komen.
De komende weken zal er een definitieve selectie voor de D1 gemaakt worden, de begeleiding zal bekend gemaakt worden en een aantal extra gewenningswedstrijden zullen er worden gespeeld.
Maar eerst gaan we met z'n allen lekker genieten van de Olympiade dit weekend.
Wij wensen daarom iedereen veel plezier tijdens de Olympiade.