10 april 2016 16:15

NSV’46 kan koploper DoCoS een uur lang partij geven

Voor NSV’46 stond de zware uitwedstrijd tegen koploper DoCoS uit Leiden op het programma.

Als snel was duidelijk dat DoCoS niet voor niets bovenaan staat in 3e klasse A. Er is veel beweging in de ploeg en ze weten elkaar makkelijk te vinden ook over grote afstanden.
Toch wilde NSV’46 zich niet zomaar gewonnen geven, hoewel het spel zich veelvuldig op de helft van NSV’46 afspeelde wist NSV’46 toch een paar keer de spitsen Robin en Jelle te bereiken.
Na een klein kwartier spelen wist NSV’46 zelfs brutaal een voorsprong te nemen. Na een assist van Bas van Veen was het Jelle die de bal achter de keeper van DoCoS wist te werken.

Ondanks veel balbezit van DoCoS bleef de verdediging van NSV’46 redelijk eenvoudig overeind en zo werd ook met een 0-1 stand de rust bereikt.
In de tweede helft werd NSV’46 steeds verder naar achter gedrukt, maar dat geeft direct ook meer ruimte voor Robin en Jelle. NSV’46 toonde aan dat ze eigenlijk (veel) te laag op de ranglijst staan.
Eerst was het Michael die zijn harde schot net over het doel zag gaan, na een korte kaats met Robin. Niet veel later was er weer een korte combinatie van NSV’46, waarbij Michael oog in oog voor de keeper de bal net naast de verkeerde kant van de paal schoof.

DoCoS was inmiddels met 2 spitsen gaan spelen en hield 2 handige spelers aan de buitenkant. Na een uurtje spelen werd de bal precies achter de verdediging van NSV’46 gelegd en kon een opgekomen middenvelder van dichtbij de gelijkmaker intikken.
Stefan werd niet veel later zwaar bestraft met een gele kaart en zal daardoor de volgende wedstrijd moeten missen.
DoCoS wist gewoon dat er meer te halen was en na zo’n 70 minuten voetbal wisten beide spitsen de bal goed klaar te leggen voor (wederom) een opgekomen middenvelder en ie wist Marc te passeren, 2-1.

Het verzet bij NSV’46 was duidelijk gebroken en DoCoS liep nog uit naar 3-1 en 4-1. Een terechte overwinning maar hoe anders had het kunnen zijn als Michael de 0-2 gemaakt had…..

Anders dan de uitslag en de stand op de ranglijst doet vermoeden heeft NSV’46 een verdienstelijke wedstrijd gespeeld tegen een goed combinerend en op tempo spelend DoCoS.

NSV’46 heeft nog 4 finales te gaan om het vege lijf te redden in de 3e klasse.