Zaterdag 1 oktober betekende eerste thuiswedstrijd en direct de derby tegen Nic Boys.

Al weken werden de voorbereidingen getroffen om de derby tegen Nic Boys (en tevens eerste thuiswedstrijd NSV'46 van dit seizoen) in goede banen te leiden.

Gelukkig gaan beide verenigingen goed met elkaar en gezamenlijk wilden we er een mooi feest van maken.

VAK-N was al in de nacht van vrijdag op zaterdag sportpark De Koet komen inspecteren en had daarbij ook wat 'sporen' achter gelaten.......VAK-N.jpg
Na de nodige schoonmaakacties was alles gereed om de derby door te laten gaan.
In de bestuurskamer sneden beide voorzitters een taartje aan om de gemoedelijke sfeer tussen beide verenigingen nog maar eens te benadrukken :

Ook hoofdsponsor van NSV'46 van der Peet was aanwezig om alle bezoekers op Sportpark De Koet te verwelkomen.
De aangeboden opener  kon die middag veelvuldig gebruikt worden.  Mede namens alle bezoekers willen we onze hoofdsponsor hiervoor bedanken.

Even NA 14 uur arriveerde ook VAK-N met luid geroffel en veel vuurwerk en gezang op Sportpark De Koet :

Nadat iedereen zijn 'eigen' plekkie gevonden had en de wedstrijdbal (geschonken door balsponsor Penelope Groep uit Nieuwveen) klaar lag op de sokkel was het tijd voor de wedstrijd.20221001_142124.jpg
Gezamenlijk gingen beide elftallen met kleine pupillen aan de hand het veld op
En natuurlijk was daar ook weer het nodige vuurwerk bij aanwezig :

Het was verder een matige derby, waarbij beide teams toch wel last hadden van de harde wind, maar verder was het wel prima voetbalweer voor zowel de spelers als de supporters.
Na een snelle voorsprong van NSV'46 stond er na een half uur 2-0 op het scorebord. Nic Boys 'kreeg' vlak voor rust nog een penalty maar ook dit kon Nic Boys niet verzilveren.  Na rust zette Nic Boys meer druk en was het vaker terug te vinden op de helft van NSV'46 maar er werd niet meer gescoord. Eindstand was dus 2-0.

Tijd voor de '3e helft', waarbij VAK-N eerst nog in hun 'eigen ruimte' stonden werd later op de avond toch door beide supportersgroepen de kantine opgezocht :

Het was nog lang gezellig in de kantine en om DJ Menzoo even wat rust te geven trad zanger Rik Nijman nog even op : 20221001_220438.jpg

Nadat de bar dicht ging en alle bezoekers weer huiswaarts gingen is de boel schoongemaakt en opgeruimd en op de zondag is de kantine en het terras verder schoongemaakt.

We kunnen terugkijken op een goed geslaagde dag em dat laat direct zien dat een goede voorbereiding zeker zijn vruchten afwerpt.