Sponsoren

Gebruiksnorm keuring NSV'46 veld

23 april 2021 17:45


Kunstgrasvelden dienen te voldoen aan de gebruiksnorm van KNVB, deze week is veld NSV'46 gekeurd

Ieder kunstgrasveld waarop (officiële)wedstrijden van KNVB op gespeeld worden dienen te voldoen aan de gebruiksnorm van KNVB.

De gebruiksnorm voor kunstgrasvelden geeft de ondergrens aan tot wanneer een kunstgrasveld ‘veilig’ en ‘blessurevrij’ te gebruiken is.In de norm, die bestaat sinds 1 juli 2010, staan eisen rond de stroefheid (van invloed op de kniebelasting), ‘schokabsorptie’ (enkelbelasting en lage rug), balstuit (hardheid van het veld), de balrol (snelheid van het veld) etc.

Vanaf acht jaar na aanleg dienen kunstgrasvelden een verplichte keuring te ondergaan. Deze keuring moet vervolgens om de twee jaar worden herhaald.

Een veld waarvan uiteindelijk niet kan worden aangetoond dat het voldoet aan de gebruiksnorm, mag niet meer worden gebruikt voor door de KNVB georganiseerde wedstrijden.

Het kunstgrasveld van NSV'46 is 8 jaar geleden aangelegd en dus dient het veld ook gekeurd om aan te kunnen tonen om het veld voldoet.

 

Vrijdag 23 april 2021 was het dan zover.

Er werd oa. de balstuit getest :

Screen_Shot_04-23-21_at_06.03_PM.JPG

de schokabsorptie :

Screen_Shot_04-23-21_at_06.04_PM.JPG

en de balrol getest :

 

Screen_Shot_04-23-21_at_06.03_PM_001.JPG

Hoewel we de offciele rapportage nog af moeten wachten, hebben we wel te horen gekregen dat de eerste resultaten er goed uitzien.

Zo zie je maar weer wat goed veldonderhoud van oa. onze VUT-ploeg zijn vruchten afwerpt en het veld er nog steeds na 8 jaar nog goed bij ligt en voldoet aan de norm.

 

 

 

 

Delen

NSV'46 Webshop

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Energiemeter NSV'46

Sponsoren