Kortekaas, P.P

Accommodatie

Onbekend

Verslag RTVlokaal :

Gedurende 45 minuten heerste NSV ’46 in Zegveld tegen Siveo’60. Pech en een uitstekende Zegveldse goalie Erik Streng voorkwamen echter treffers. In de tweede helft kregen de Noordenaren het heel zwaar, maar trok men toch aan het langste eind: 0-1.

NSV ’46 moest het stellen zonder Nicky van Diepen (blessure) en Thom Egberts. (weekend weg) Sjoerd de Jong stond daarom weer als centrale verdediger opgesteld. NSV ’46 liet voor de rust zien dat men over een aantal vaardige spelers beschikt. De ene aanval na de andere golfde richting Streng, die echter een rots in de branding bleek. Liefst zeven reële kansen creëerde het team van coach Peter van der Veldt, maar zoals eerder vermeld leverde dat door pech en een uitstekende Streng geen goals op. Pas vlak voor rust werd Siveo ’60 één keer gevaarlijk.

De tweede helft tapte Siveo ’60 uit een heel ander vaatje, trad het de Noordenaren onbevangen aan en kreeg het na een paar minuten, via Stef Kuijer een dot van een kans op de 1-0. In de daaropvolgende aanval passeerde Robin van Koert met een fabuleuze boogbal Streng: 0-1.  Plotseling was het een echte wedstrijd, rechtte Siveo haar rug en moest NSV ’46 (ver) terug. Nu was het de andere goalie, Mark Plaisier, die zijn ploeg er met een drietal schitterende reddingen doorheen sleepte.

In een prachtig slotstuk creëerden beide ploegen een tweetal kansen, maar bleven beide goalie ’s, soms miraculeus op de been. Een dure overwinning voor de Noordenaren, die over de gehele wedstrijd gezien overigens meer dan terecht was, en daarmee Siveo ‘60 al op een achterstand van zeven punten hebben gezet.