Accommodatie

Onbekend

Weer een overwinning voor NSV’46 1.

NSV’46 heeft, moeizaam, de uitwedstrijd tegen Rijnstreek uit Nieuwerbrug gewonnen.
De club uit Noorden begon voortvarend want reeds in de eerste minuut scoorde Jefrey van Capel uit een corner van Robin van Koert. Het leek een makkelijke middag te worden want NSV’46 creëerde nog diverse kansen maar daaruit werd niet gescoord.
Rijnstreek kreeg, mede door een tomeloze inzet, ook enkele kansjes maar de ruststand werd bereikt met een 0-1 voorsprong voor NSV’46.

Direct na de theepauze kreeg NSV’46 een strafschop doordat Daan Koot onreglementair onderuit werd gehaald. Robin van Koert faalde echter vanaf de penaltystip.
Rijnstreek scoorde in de 65e minuut wel uit een strafschop doordat NSV’46 keeper Tim een strafschop veroorzaakte: 1:1.
NSV’46 ging daarna beter voetballen maar kon niet tot scoren kopen. In de 75e minuut werd Roy Fransen gewisseld voor Lars de Jong en Jefrey van Capel voor Nicky van Diepen. NSV’46 drong aan en Rijnstreek moest ver terugzakken.
In de 85e  minuut resulteerde dat in een fraaie goal van Menno van Zuylen: 1-2.
Dat werd ook de eindstand al kreeg iedereen van NSV’46 (incl. de 40 Noordense toeschouwers) het in de laatste minuut nog benauwd door een misser van keeper Tim Boers. Het liep voor de Noordenaren goed af.
Door de nederlagen van Rohda’76 en Floreant staat NSV’46 er goed voor en kan a.s. zaterdag periodekampioen worden.
Bij een overwinning is dat zeker en bij een gelijkspel is NSV’46 afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. De 1e periode gaat over 8 wedstrijden en a.s. zaterdag wordt de 7e speelronde gespeeld.
Op de laatste speelronde van de 1e periode (zaterdag 18 november) speelt NSV’46 uit tegen Aarlanderveen.