Datum

27 januari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

NSV ‘46 en Zevenhoven schotelden het publiek een aardige, maar bovenal spannende wedstrijd voor. De thuisclub trok met 2-1 aan het langste eind, maar vriend en vijand waren het er na afloop over eens dat dat teveel van het goede was.

NSV’46 schoot als een komeet uit de startblokken en binnen vier minuten lag de bal al in het net, met Robin van Koert als schutter: 1-0. Coach Dennis van der Ing: “Dat doelpunt gaf ons geen rust, het middenveld werd  teveel overgeslagen en  Zevenhoven, dat na die goal feller en agressiever speelde dan wij maakte het ons bijzonder moeilijk. Maar ondanks die druk namen we de 1-0 voorsprong wel  mee de rust in.´

Direct na rust kreeg de thuisclub een enorme kans, die jammerlijk om zeep werd geholpen. Daarna werd NSV ’46 ver teruggedrongen en was de gelijkmaker er een logisch gevolg van. Uit een assist van Nick Vis wist Ruben Plaisier de bal achter de kansloze goalie Bas Kalshoven te plaatsen: 1-1.

Vol vertrouwen ging Zevenhoven op zoek naar de winnende treffer en NSV kon, mede door de straffe tegenwind,  maar sporadisch van eigen helft komen. Uiteindelijk viel de verwachte 1-2, maar die werd door de referee geannuleerd. Coach Chris Snatersen: “De scheidsrechter floot voordat de bal in het doel verdween, vrijwel iedereen bij ons  dacht aan een penalty omdat NSV speler Daan Koot de bal met de hand raakte, maar blijkbaar had de leidsman iets anders gezien!”

Zevenhoven gaf niet af, maar als zo vaak valt de goal dan aan de andere kant, zo ook nu. In de 91e  minuut  veroverde Menno van Zuijlen de bal, schoof direct af naar  Cas van der Hoorn, die via de binnenkant van de paal de doelman van Zevenhoven kansloos liet: 2-1.

Coach Dennis van der Ing: “Verschrikkelijk blij met de overwinning en eerlijk is eerlijk, daarmee kregen wij teveel.” Collega Chris Snatersen: “We hadden naar mijn mening meer verdiend maar het mocht helaas niet zo zijn. Desondanks een groot compliment voor mijn ploeg! Als je weet waar we vandaan komen en ziet hoe we gegroeid zijn (en nog steeds wekelijks groeien)  en fraai spelen tegen een tegenstander van formaat, heb ik ondanks het verlies,  toch enorm genoten.”