Scheidsrechter

Jong, A. de

Accommodatie

Onbekend

NSV ’46 is de tweede helft van de competitie slecht begonnen. Tegen het, met alle respect 'zwakke' Moerkapelle kwam men niet verder dan 1-1.

Dennis van den Ing verlengde, tot veler verrassing, afgelopen donderdag zijn contract met twee jaar, daar waar hij enkele weken geleden te kennen had gegeven weg te gaan bij de club.

De coach moest bij de eerste wedstrijd na de winterstop direct al aan het puzzelen omdat er enkele spelers, waaronder Lars de Jong en Bas van Veen, nog op wintersport vakantie waren. Robin van Koert en Nick van Diepen waren wel beschikbaar maar dienden, vanwege een tekort aan trainingsarbeid, op de bank plaats te nemen.

Met o.a. Perry Lok; Kamiel Disseldorp, Cas v.d. Hoorn en Nicky Geerlof in de gelederen startte Van den Ing met een piepjong team tegen een Moerkapelle dat alleen naar Noorden was gekomen om tegen te houden.

De eerste de beste aanval, na een kleine 10 minuten spelen, leverden de gasten een totaal onverdiende voorsprong op: 0-1. Cas van der Hoorn schoot zo'n tien minuten voor rust, met een fraai afstandsschot, de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1.

De tweede helft bracht Van den Ing Robin van Koert en Nicky van Diepen binnen de lijnen, bouwde de Noordense formatie een groot overwicht op, schiep men zich ook een aantal fraaie kansen, maar wist men het net niet meer te vinden.

De titel is daarmee zo goed als verkeken, maar ook in de tweede periode verspeelde men twee bijzonder kostbare punten. Volgende week moet er in en tegen Gouda worden gewonnen, anders verliest men echt te veel terrein om nog voor de prijzen in aanmerking te komen!