Scheidsrechter

Stoekenbroek, R.

Accommodatie

Onbekend

NSV'46 heeft dinsdagavond 26 augustus jl. de 2e bekerwedstrijd gelijk gespeeld tegen VEP. De eerste wedstrijd een week eerder tegen Alkmania werd ruim gewonnen met 4-1 terwijl tegenstander VEP met 3-0 het onderspit moest delven tegen WDS.

Op het kunstgrasveld (veld 2) van VEP in Woerden werd even na 20:00 uur afgetrapt. Hoewel VEP goed startte was het toch door toe doen van de eigen verdediging van NSV'46 dat VEP op na zo'n 20 minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam. De verdediging van NSV'46 wilde de bal voetballend uitverdedigen, maar een miscommunicatie achterin werd vlot opgepakt door VEP en liet keeper Marc kansloos.

NSV'46 bleef wel voetballen en er zaten leuke acties bij. Niet veel later na de 1-0 kreeg Michael een vrij trap te nemen op zo'n 20 á 25 mtr van het doel. Michael wist deze vrije trap feilloos in de kruising te krullen zodat het al vrij snel weer 1-1 was. Vlak voor rust werd Tim onderuit gehaald net binnen de 16 en dus een penalty voor NSV'46. Michael eiste de bal weer op en schoot de penalty hard binnen, zodat NSV'46 met een 1-2 ruststand de rust in kon gaan.

In de 2e helft was het VEP die direct fel start ging, terwijl NSV'46 slap aan de 2e helft begon. Een ietwat onnodige overtreding bezorgde VEP een vrije trap net buiten de 16.

Deze vrije trap werd door een volkomen vrij gelaten VEP aanvaller met het hoofd in de verre hoek geknikt. Het was dus al vrij snel 2-2.

Het spel ging vervolgens over en weer zonder echt goed voetbal te spelen. NSV'46 was in deze fase ook slordig in balbezit.

Toch wist NSV'46 nog enkele malen de spitsen te bereiken. Vaak was er dan weer slordig balverlies, zodat deze aanvallen weer strandde in de verdediging van VEP. Eén maal leek Jelle in stelling gebracht te kunnen worden en een goede volley van Jelle op randje 16-meter gebied werd keurig door de keeper uit het doel gewerkt.

Tim kon ook nog een keer uitbreken en leek de bal panklaar voor de mee opgekomen Lars te leggen. Maar ook deze aanval liep op niets uit.

Vlak voor tijd wilde NSV'46 nog één keer aanzetten. In een duel van Jeffrey net op de helft van VEP verstapte een middenvelder van VEP zich. NSV'46 speelde de bal keurig uit, maar na enig oponthoud floot de scheidsrechter vervolgens voor het einde.

Eindstand 2-2.

Na afloop bleek dat WDS tegen Alkmania tegen een 2-1 nederlaag opgelopen was.

1. NSV'46 1  2 4 (6-3)
2. WDS 1  2 3 (4-2)
3. Alkmania 1  2 3 (3-5)
4. VEP 1  2 1 (2-5)

Zaterdag 30 augustus a.s. speelt NSV'46 1 thuis tegen WDS.

Bij een overwinning is NSV'46 verzekerd van de winst in de beker competitie. Dus komt allen NSV'46 steunen zaterdag 30 augustus om 15:00 uur