Scheidsrechter

Witte, M.M. de

Accommodatie

Onbekend

NSV ’46 heeft het zich in de thuiswedstrijd tegen het dappere en verbeten strijdende Aarlanderveen onnodig moeilijk gemaakt. Na een magere 1-0 ruststand, kwam Aarlanderveen in de tweede helft uit het niets langszij, maar benutte Robin van Koert in de slotfase een penalty: 2-1.

“Bijzonder spijtig om in de slotfase onderuit te moeten gaan, maar eerlijk is eerlijk, als wij bij de rust met 4-0 hadden achtergestaan had je mij niets horen zeggen. NSV ’46 heeft een hartstikke leuke ploeg en die gaan gewoon meedoen voor de prijzen. Voor de rust troffen ze wel liefst driemaal het houtwerk en hadden wij over geluk dus niet te klagen”, aldus coach Arjen Linstra van Aarlanderveen.

NSV ’46 speelde net als tegen Sportief het eerste half uur overtuigend, zette Aarlanderveen onder druk en creëerde een mooi aantal kansen. Het vizier van sommige spelers stond echter niet op scherp, al had men dus drie keer domme pech met ballen op paal en lat. Alleen Robin van Koert wist de uitstekende goalie van Aarlanderveen te verschalken en omdat men achterin helemaal niets weg gaf ging men bij die stand ook rusten: 1-0.

Linstra: “Natuurlijk geloofden we er in de rust nog in, uiteindelijk stond het “maar”  1-0 en één treffer zou de wedstrijd zomaar in ons voordeel kunnen doen kantelen.”  Daar leek het in eerste instantie niet op want NSV ’46 was via Lars de Jong twee keer heel dicht bij de bevrijdende 2-0. Die kwam echter niet en zoals altijd is er een voetbalwet die zegt: “als jij niet scoort doet de tegenstander dat wel!”

En dat gebeurde ook, een prima genomen vrije trap bereikte bij de tweede paal Daniel van Leeuwen, die heel fraai raak kopte: 1-1. Ineens moest NSV ’46 weer opnieuw beginnen en moest het proberen om de hechte verdediging van de “Veners” zien te slechten. Dat lukte pas zeven minuten voor tijd, Aarlanderveen verdediger Marcel Verhaar trok aan de noodrem en de referee kon niet anders dan naar de stip wijzen, Robin van Koert bleef vanaf elf meter heel koeltjes: 2-1. Het verzet van Aarlanderveen was daarmee definitief gebroken.