Scheidsrechter

Hooijer, M.

Accommodatie

Onbekend

Er gebeuren altijd wel wonderlijke dingen in het voetbal, de Noordense formatie NSV ’46 spant na vanmiddag voorlopig wel even de kroon. Na een ruststand van 1-1 ging men in en tegen Zwammerdam met maar liefst 8-1 onderuit.

Degene die dat in de rust zou hebben voorspeld zou direct met gillende sirenes naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis zijn afgevoerd, sterker nog, niet één supporter van beide kampen dichtten de Dammenaren toen een overwinning toe. De ruststand van 1-1 deed het wedstrijdbeeld zelfs geweld aan, NSV ’46 heerste met prima voetbal en 1-3 of 2-4; 2-5 had een prima afspiegeling van het duel geweest.

Na 45 minuten en 1-1 begonnen beide ploegen aan de tweede helft, dertien minuten later stond er 6-1 op het scorebord. Zwammerdam won elk persoonlijk duel en de Noordenaren lieten zich wel heel opzichtelijk naar de slachtbank leiden. Zo opzichtelijk dat Zwammerdam spits Toine Kremer maar eens bij NSV ’46 aanvoerder Jeffrey van Lith, de absolute uitblinker in de eerste helft, ging informeren of zijn team een krat bier in de rust had genuttigd! “Zo’n verschil in beleving heb ik echt nog nooit meegemaakt, maar mijn blijdschap is er niet minder om” ,aldus dezelfde Kremer na afloop.

De aangeslagen coach Peter van der Veldt had na afloop ook geen passend antwoord op het collectief falen van zijn ploeg in de tweede helft. Twaalf doelpunten in twee wedstrijden tegen is net zoveel als verleden jaar in 26 wedstrijden. Op de vraag of er mentaal iets goed mis is met de groep ging de coach na afloop (heel wijselijk) niet op in, “dinsdagavond eerste maar eens met de groep gaan praten.”