Gerberastraat 1
2431XM
NOORDEN
tel. 0172-408322

Het is NSV’46 niet gelukt buurman Zevenhoven te helpen aan de titel. In de thuiswedstrijd tegen de andere kampioenskandidaat BSC’68, kwamen de mannen van Roland Leliveld te kort om de nummer twee van de competitie pootje te lichten.

De eerste helft was qua veldspel redelijk gelijk opgaand en over en weer deelden de ploegen elkaar wat plaagstootjes uit. Voor beide doelen vielen er echter geen hele grote kansen te noteren. De bezoekers leken wat zenuwachtig en toen de tussenstand in Zevenhoven door was gekomen (Roodenburg nam daar een 0-1 voorsprong) werd het er allemaal niet veel beter op

De rust bleek een uitgelezen moment om de boel weer op scherp te zetten blijkbaar en met drie verse krachten verscheen er een totaal ander BSC aan de aftrap voor het tweede bedrijf. Bas Kalshoven had vlak na rust eerst nog een antwoord op een tweetal schoten waarvan hij er één uit de bovenhoek wist te tikken maar zag hierna de 0-1 over hem heen gelobd worden na een splijtende pass door de Noordense defensie. Toen ook de 0-2 viel was het verzet van de Noordenaren gebroken. Hier zat overigens wel een luchtje van buitenspel aan. In het restant werd ook nog een derde treffer langs een kansloze Kalshoven in de bovenhoek gekruld.

“Na de 0-1 zijn we eigenlijk niet meer in de wedstrijd gekomen”

Roland Leliveld zag dat het na rust snel over was met het verzet van zijn ploeg

“De eerste helft vond ik vrij gelijkwaardig. Wij hadden denk ik ook de beste mogelijkheden, waar zij het meeste balbezit hadden. Na rust komen we al vrij snel op achterstand en daarna zijn we eigenlijk niet meer in de wedstrijd gekomen”, sprak trainer Leliveld na afloop. Cas van der Hoorn had hetzelfde geconstateerd als zijn trainer: “De eerste helft ging gelijk op maar de tweede helft waren zij wel veel beter en was het na de 0-2 wel gedaan. Ik moet zeggend dat de scheidsrechter vandaag ook wel weer van een bedenkelijk niveautje was. Floot zijn eigen wedstrijd en liet aan beide kanten de grensrechters staan. Ook bij de 0-2 vlagt onze grens voor buitenspel, maar hij laat doorgaan en loopt vervolgens ook niet eens naar hem toe. Echt een eigenwijs mannetje.”