Herenweg 92 A
2361EV
WARMOND
tel. 071-3010683

Op een ondergrond dat meer weg had van de Sahara dan een voetbalveld heeft NSV’46 een vrij zakelijke overwinning geboekt op middenmoter Warmunda. De Noordenaren waren het eerste bedrijf op vijf minuten na heer en meester en de 1-3 eindstand stond dan ook al met het ingaan van de rust op het scorebord.

De ploeg van Robert Swart begon goed aan het duel en legde bij vlagen prima voetbal op de lastig te bespelen grasmat aan de dag. Al na acht minuten konden de bezoekers voor het eerst juichen toen Robin van Koert de ban brak en het leer na een kort genomen corner in het doel krulde. Ook de verdubbeling na iets meer dan twintig minuten spelen kwam vanuit een corner van Menno de Jong die bij de tweede paal het hoofd van Kevin Fransen vond, 0-2.
NSV’46 had de volledige controle maar raakte deze een paar minuten voor de thee ineens volledig kwijt met de aansluitingstreffer tot gevolg. Er was paniek alom en het mocht van geluk spreken dat Warmunda het vizier niet op scherp had want er werden een kwartet aan kansen verprutst door de thuisploeg. Gelukkig kwamen de Noordenaren er op slag van rust nog eenmaal goed uit via Kamiel Disseldorp die Van Koert een niet te missen kans bood. De spits tekende met zijn tweede de 1-3 ruststand aan.

“We hebben de meeste ballen blind naar voren staan rammen”

Kevin Fransen over de tweede helft

Na de onderbreking gingen de Warmonders, waarschijnlijk gesterkt door de vijf minuten voor rust, opportunistischer spelen. Echter hadden de mannen van Swart de zaakjes nu wel op orde en werd het gevaar steeds al vroegtijdig geëlimineerd. Echt gevoetbald werd er niet meer, zag ook de maker van de 0-2 Kevin Fransen: “De eerste helft was echt prima van onze kant, maar na de tegentreffer waren we het volledig kwijt. Dat het geen 2-2 werd was echt een wonder. Gelukkig maken we voor rust nog de 1-3 en is het een soort van gespeeld. De tweede helft gingen zij met veel druk naar voren spelen en hebben wij eigenlijk gewoon de tussenstand verdedigt. We zijn niet meer in de problemen gekomen maar het verdiende niet de schoonheidsprijs. We hebben de meeste ballen blind naar voren staan rammen… Maar ach, de drie punten zijn binnen en daar gaat het om.”