Gerberastraat 1
2431XM
NOORDEN
tel. 0172-408322

Voor NSV’46 was het zaak goed te reageren na de desastreuze verliespartij van een week eerder op eigen veld tegen VEP. Wederom trad het aan op het eigen Sportpark De Koet en ditmaal ontving men Rohda ’76, op de ranglijst zeker geen hoogvlieger. Een prima tegenstander dus om de draad weer op te pakken.

Al na veertig seconden moest Bas Kalshoven handelend optreden toen een dieptebal door de stuit verkeerd werd ingeschat en een aanvaller van Rohda de mogelijkheid gaf de score te openen. De prima uit zijn doel gekomen Kalshoven voorkwam dat de Noordenaren direct in de achtervolging moesten.
Het was een open wedstrijd met kansjes over en weer. De eerste twee waren voor de thuisploeg die ook de score wisten te openen. Eerst was linksback Robbin Verhaar – die veel ruimte kreeg het eerste bedrijf en hier wel raad mee wist – kansrijk na een schitterende steekbal van Cas van der Hoorn, maar hij vond de vuisten van Rohda-doelman Maico Du Chatenier. Na iets meer dan twintig minuten spelen bracht Verhaar spits Kamiel Disseldorp in stelling die op links in de zestien in balbezit kwam. Ondanks de uitgekomen Du Chatenier behield hij knap het overzicht en bracht de bal voor het doel waar Raoul van der Zwet voor zijn directe tegenstander dook en de 1-0 tegen de touwen kopte. Een prachtig doelpunt van de jongeling die in de basis startte omdat Menno de Jong ziek thuis zat en een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelde.

Nog voor rust had Rohda de stand gelijk kunnen trekken. Spits Daniël Poot ontsnapte en wilde meegeven aan Pim de Visser maar zag dat die zich in buitenspelpositie begaf. Poot besloot het verrassend van afstand te proberen, een poging die ook Kalshoven duidelijk niet verwachtte. Gelukkig voor NSV’46 kwam de bal via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Drie minuten laten verscheen De Visser vanaf links vrij voor Kalshoven na een sublieme pass over NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol. De Visser schoot echter voorlangs.

‘Ik hoop me vaker te mogen gaan bewijzen, het seizoen is nog maar op de helft’

Matchwinner Raoul van der Zwet klopt op de deur bij Robert Swart

Tien minuten na de thee was de eerste kans voor de bezoekers. Mistasten van Nick Geerlof bracht aan de linkerkant Poot in stelling die zijn ingezette dribbel uiteindelijk op de vuisten van Kalshoven zag eindigen. Het bleek later één van de laatste goede mogelijkheden te zijn voor de Bodegravers, daar NSV’46 het de tweede helft verdedigend prima op orde had. Het spel daarentegen was zeer rommelig en balbezit duurde vaak niet langer dan drie passes. Desondanks waren de betere kansen in tegenstelling tot de eerste helft wel voor de ploeg van Robert Swart. Zeker na het inbrengen van de meer bewegelijke Mitchel Pijpers voor de tegenvallende Disseldorp, werd het spel directer en dreigender. De beste kansen waren er voor Daan Koot. Eerst ging hij alleen op het vijandelijke doel af maar schoot hij met zijn mindere rechtervoet de bal richting het naast geleden tennispark, niet veel later was hij met een bekeken schot dichtbij een verdubbeling van de score, maar nu bracht de lat boven Du Chatenier redding. De mooiste aanval bewaarde de thuisploeg voor in de extra tijd. Een mooie pass door het hard van de verdediging van Pijpers vond Jefrey van Capel die met de voetzool verlengde en Lars de Jong in stelling bracht. De van een blessure herstelde spits schoot echter te zwak in waardoor NSV’46 met het kleinst mogelijke verschil zegevierde en Van der Zwet zich tot matchwinner kroonde.

‘Ik ben helemaal geen kopper. Ik zag dat Kamiel niet veel kanten meer op kon, dus ik riep dat hij hem bij de tweede paal moest geven. De bal kwam en ik kon met een mooie duik voor mijn tegenstander komen om hem erin te koppen. Een heel bijzonder gevoel om de enigste goal van de wedstrijd te maken’, aldus matchwinner Van der Zwet, die qua spel steeds nadrukkelijker op de deur klopt bij Swart. ‘Robert heeft al een paar keer aangegeven dat ik heel dichtbij de eerste elf zit, maar dat de concurrentie op het middenveld erg groot is. Uiteraard wil ik graag starten en wanneer ik de kans krijg is het zeker lekker dat ik een goede wedstrijd speel. Ik hoop het Robert vaker lastig te maken qua keuzes en dat ik me vaker mag gaan bewijzen. Het seizoen is nog maar op de helft…’