Scheidsrechter

Hoogerbrugge, J.C.

Accommodatie

Onbekend

NSV ’46 heeft in Alphen aan den Rijn tegen Alphia een moeizame maar niettemin zeer kostbare zege geboekt: 2-3.

De Noordense formatie zag erg op tegen het uitduel. Nieuwkoop wist thuis Alphia niet te verslaan, Woubrugge won haar thuisduel met alle geluk van de wereld en NITA won thuis ook maar heel nipt, kortom geen tegenstander om te onderschatten. Dus ging het in redelijk getale opgekomen publiek er maar eens goed voor staan, maar kwam men zeer bedrogen uit, gelukkig vergoedde de vijf doelpunten veel, zo niet alles.

Binnen drie minuten stond het duel al op zijn kop, de fysiek ijzersterke Kevin Blanken zette de voltallige NSV defensie met een fraaie solo te kijk: 1-0. Daarmee liep NSV gelijk achter de feiten aan en moest het direct in de achtervolging en dat ging de ploeg maar heel moeizaam af, Jeffrey van Lith was het dichtst bij de gelijkmaker na een snel genomen vrije trap, maar de middenvelder stuitte halverwege de eerste helft op doelman Maikel Bruines.

De wedstrijd leek naar een 1-0 ruststand te gaan, maar vijf minuten voor de thee kreeg de formatie van coach Peter van der Veldt plotseling de geest. Een vrije trap van Michael van Koert werd door Thom Egberts met een halve omhaal heel fraai tot doelpunt gepromoveerd: 1-1. Nog geen minuut later worstelde Robbin van Koert zich langs twee verdedigers, vond daarna Jeffrey van Lith, die koelbloedig raak schoot: 1-2. Daarmee had NSV de schade binnen anderhalve minuut helemaal gerepareerd en had Alphia alle geluk van de wereld dat Robbin van Koert in de allerlaatste minuut in kansrijke positie naast kopte anders had het duel zonder meer beslist geweest.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste en toen Kevin Blanken al rap zijn ploeg op 2-2 bracht moest het publiek daarna wel heel lang wachten op enig vuurwerk. Dat kwam er toen coach Peter van der Veldt met Jelle de Jong en Tim Boers twee verse krachten inbracht. Zeven minuten voor tijd sloeg NSV ’46 uit het niets toe, een schitterende aanval werd door Michael van Koert doeltreffend afgerond: 2-3. Een minuut daarna had Jelle de Jong, na een prachtige actie van Tim Boers, de genadestoot aan Alphia moeten uitdelen, maar de spits liet die kans aan zich voorbijgaan.

Alphia perste in de laatste minuten nog alles uit de kast, maar de Noordense formatie wist, zij het met enig geluk,  het doel schoon te houden en drie kostbare punten te veroveren. Daarmee heeft het Alphia op een achterstand van tien punten gezet en lijkt de Alphense formatie (voorlopig) kansloos voor de prijzen, met vooral de nadruk op voorlopig, de ploeg heeft vanmiddag namelijk opnieuw bewezen het de koplopers heel moeilijk te kunnen maken.