Scheidsrechter

Schievink, R.

Accommodatie

Onbekend

De topper tussen NITA en NSV ’46 is onbeslist gebleven. Voor rust heersten de Noordenaren, na rust bleek NITA de betere: 2-2.

Coach Peter van der Veldt: “Op basis van de eerste helft vind ik dat we twee punten hebben verloren, het waren de beste 45 minuten die ik van mijn team in deze competitie heb gezien. De 0-1 ruststand was dan ook een te magere afspiegeling van de ware veldverhouding.”

NSV ’46 creëerde in die eerste helft meer kansen dan haar tegenstander, had zelfs domme  pech bij een bal op de lat, maar zag Jeffrey van Lith, na een prachtige bal van Robin van Koert, de verdiende voorsprong op het scorebord brengen: 0-1.  Toch had men vlak voor rust de goalie nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Uit het niets dook een NITA speler voor  Mark Plaisier op, maar in die één tegen één situatie bleef Plaisier de zaak knap meester.

Het spannende duel kende in de tweede helft een verrassende wending, omdat NITA binnen acht minuten de schade volledig wegpoetste. Centrale verdediger Nicky van Diepen leek onreglementair ten val gebracht,  de referee zag er niets in: 1-1. Amper een paar minuten later kon doelman Mark Plaisier het speeltuig niet onder controle krijgen en profiteerde NITA in de rebound: 2-1.

Van der Veldt: “Daarna heeft mijn ploeg het prima opgepakt en daar ben ik heel blij mee. De rug werd gerecht en er ontspon zich een prachtig en bovenal spannend duel, wat alle kanten op kon. De goal van Sjoerd (Tuithof red.)was een wereldgoal, hij nam een voorzet van Tom Egberts ineens op de pantoffel, het was de A2 of een goal en het werd het laatste.”

In de slotfase claimden beiden de overwinning, Robin van Koert kwam alleen voor de NITA goalie, maar wist hem niet te verschalken en misschien had Tom Egberts, na een overtreding van een NITA speler, wel een strafschop moeten krijgen. Aan de andere kant redde Mark Plasier twee keer fraai en bleef het dus bij 2-2.