Competitie A categorie niet hervat.

Competitie A categorie niet hervat.

26 februari 2021 12:30


Door de verlengde maatregelen kunnen de seniorencompetities veldvoetbal in categorie A niet worden hervat

Competitie A categorie niet hervat.

Door de verlengde maatregelen kunnen de seniorencompetities veldvoetbal in categorie A niet worden hervat.

Nadat het kabinet dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, komt de KNVB vandaag met de gevolgen daarvan voor de routekaart voor het amateurvoetbal. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 15 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Ook voor deze teams organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup. Al eerder is bekend gemaakt dat ook voor de B categorie de KNVB Regio Cup georganiseerd gaat worden.

Versoepeling bij trainingen en onderlinge wedstrijden in clubverband.

Na de persconferentie van j.l. dinsdag is er een versoepeling voor wat betreft het trainen van de senioren. Met ingang van volgende week woensdag 3 maart mogen de senioren tot en met 26  jaar weer in groepsverband trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen in clubverband. Woensdag 3 maart gaan de vrouwen van start en donderdag 4 maart de mannen.  Nadere informatie volgt van de leiders en trainers.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!